Machinepark

Dijko Plastics beschikt over een uitgebreid machinepark. Wij beschikken over diverse machines die ingezet kunnen worden voor de bewerking van de diverse soorten kunststof. Elke machine heeft zijn eigen specifieke verspaningstechnieken. Het machinepark bestaat uit diverse freesmachines, zoals een CNC gestuurde freesmachine en een kantenfrees. Daarnaast beschikken wij over een draai- en schaafbank. Verder maken wij gebruik van een  buig-, polijst- en zaagmachine. Uiteraard hebben wij ook de beschikking over diverse kleinere machines. Met deze grote verscheidenheid aan machines kunnen wij nagenoeg alle bewerkingstechnieken uitvoeren.
CNC freesmachine

CNC freesmachine

Speciale vermelding verdient onze CNC-freesmachine die kunststofplaten van maximaal 4 bij 2 meter kan verwerken.

Uw aangeleverd EPS-/DXF bestand maken wij gereed voor deze computergestuurde freesmachine. Voor het (in)frezen van contouren, sleuven en gaten is deze machine onmisbaar voor de verspaning van de verschillende soorten kunststof.

Kantenfreesmachine

Ook het frezen van sponningen of het infrezen van de kopse kanten (groeven) behoort tot onze mogelijkheden. Met gebruik van de juiste machines en de juiste gereedschappen draaien wij hier onze hand niet voor om.

Kantenfreesmachine
Kolomboor

Kolomboor / freesmachine

Deze veelzijdige machine is multifunctioneel inzetbaar om de diverse kunststofbewerkingen uit te voeren. Niet alleen ideaal voor het boren van diverse gaten, maar ook voor het infrezen van de dikkere kunststof materialen.

Draaibank

Uiteraard bewerken wij ook de ronde kunststoffen (staf). Hiervoor gebruiken wij de draaibank. Met een maximale capaciteit van Ø 120 mm kunnen wij de diverse bewerkingen uitvoeren. Daarvoor maken wij gebruik van diverse snijdgereedschappen.

Draaibank
Schaafbank

Schaafbank

De kunststof soorten zijn in bepaalde diktes te verkrijgen. Voor het terugschaven van deze diktes tot de gewenste dikte is de schaafbank onmisbaar. De bank is zeer precies af te stellen, zodat je exact kunt bepalen hoeveel er van het kunststof afgeschaafd moet worden. 

Buigmachine

Onze professionele buigmachine is voorzien van boven- en onderverwarming door middel van gloeidraden. Deze gloeidraden zijn in hoogte verstelbaar en regelbaar in temperatuur. De werkbladen zijn duurzaam, hittebestendig en voorzien van een krasvaste toplaag.

Buigmachine
Polijstmachine

Polijstmachine

Om uw kunststof plaat een mooie heldere afwerking te geven hebben wij diverse mogelijkheden om de randen te polijsten. Dit kan zowel machinaal (maximale lengte 3050 mm) als handmatig gedaan worden. Zelfs het facet polijsten behoort tot de mogelijkheden.

Zaagmachine

Uiteraard kunt u bij ons ook terecht voor het bestellen van uw kunststofplaten op maat. Wij zagen de gewenste maten voor u met onze professionele zaagmachine. Het zaagblad kan zowel in hoogte als in schuinte (tot 47°) versteld worden.

Deskundig & vrijblijvend advies

Wij staan u graag te woord.