Dibond

Dibond®, ook wel alupanel genoemd, heeft een harde PE (polyetheen)* kern. De voor- en achterzijde van de kern zijn voorzien van een aluminium toplaag (± 0,3 mm). Het materiaal is in diverse kleuren, afwerkingen en diktes verkrijgbaar. Een bekende afwerking is de geborstelde (gestreepte) uitvoering. Deze RVS look is verkrijgbaar in verschillende tinten, zoals: goud, koper, zilver of zwart. Het materiaal van deze speciale uitvoering  is uitsluitend verkrijgbaar in 3 mm dikte.

*Meer informatie over PE (polyetheen) kunt u vinden op onze PE (polyetheen) pagina.

Eigenschappen van Dibond®

Deze sandwichplaat is opgebouwd uit drie lagen. Dat wil zeggen twee buitenste lagen aluminium en één binnenste laag polyetheen. Door deze opbouw van het plaatmateriaal is het lichter in gewicht  en makkelijk te bewerken. Het laat zich prima zagen, (in)frezen, buigen en boren. Het materiaal heeft een glad en stijf oppervlak en is daarom uitstekend geschikt om rechtstreeks op te printen of te beplakken. Wanneer de geborstelde platen rechtstreeks beprint worden blijft de RVS look zichtbaar en geeft dit een industriële uitstraling. Het materiaal is UV**- en weerbestendig en neemt geen vocht op. Het materiaal kan daarom zowel binnen- als buitenshuis worden toegepast. Door het lage gewicht is het materiaal ideaal te monteren aan bijvoorbeeld gevels of vlakke wanden.

**UV-bestendig:  De term “UV-bestendig” evenals “UV-werend” zorgt voor veel verwarring. Met de term UV bestendig of UV-werend wordt bedoeld dat het materiaal zelf niet of nauwelijks verkleurd onder invloed van (zon)licht. Dit betekent dat deze term dus niets te maken heeft met zonwering.

Dibond® toepassingen

Dibond®  is veelzijdig in gebruik en erg populair in de reclame industrie voor de diverse reclame uitingen. Denk hierbij aan reclame- of gevelborden, logo’s en beletteringen. Door het infrezen van het materiaal is het makkelijker om de plaat te buigen. Enkele voorbeelden van toepassingen zijn bijvoorbeeld de lichtbakken of zuilen. Bovendien is het materiaal ook prima geschikt om als wandbekleding te dienen door het gladde oppervlak.

Deskundig & vrijblijvend advies

Wij staan u graag te woord.