Polyetheretherketon, oftewel PEEK is eveneens een technische kunststof. Het is één van de beter presterende kunststoffen door zijn specifieke eigenschappen en zijn veelzijdige toepassingen. Met name geschikt voor toepassingen waaraan hoge eigen zijn gesteld.

Eigenschappen van PEEK

PEEK heeft als eigenschappen dat het materiaal een uitstekende sterkte, stijfheid en taaiheid heeft bij hoge temperaturen. Daarom is dit kunststof materiaal bijzonder geschikt op plaatsen waar de temperatuur op kan lopen tot wel 250°. In deze omgeving behoudt PEEK zijn fysieke eigenschappen zoals zijn buig- en treksterkte op hoog niveau. Daarnaast is het materiaal ten eerste zeer maatvast, ten tweede vlamdovend en ten derde uitstekend chemisch resistent. Naast deze eigenschappen is PEEK ook veilig in gebruik met levensmiddelen (gecertificeerd). Het is licht in gewicht, heeft geen last van corrosie en is daardoor een prima vervanger van metalen onderdelen. Verder neem t het materiaal weinig vocht op, heeft het een lage wrijvingscoëfficiënt en uitstekende elektrisch isolerende  eigenschappen.

PEEK toepassingen

Door de technische eigenschappen van PEEK is het materiaal veelzijdig toe te passen, met name in de industrie waar hoge eisen worden gesteld aan het materiaal. PEEK is uitstekend geschikt voor onderdelen die maatgevoelig zijn, zoals bijvoorbeeld dichtingen in de machine- en apparatenbouw.

Extra

PEEK is een duurder kunststof, maar daar staat tegenover dat het een langere levensduur heeft en beter bestand is in zware omgevingen.

Deskundig & vrijblijvend advies

Wij staan u graag te woord.