De volledige benaming van PET is Polyethyleen Tereftalaat. Door toevoeging van de stof glycol is de structuur van het basis materiaal beïnvloed. En daarmee zijn ook bepaalde eigenschappen van het materiaal gewijzigd. Dit specifieke materiaal wordt ook wel Polyethyleen Tereftalaat Glycol, of te wel PETG genoemd. Het materiaal is verkrijgbaar in een heldere transparante en in een opaal uitvoering.  Tevens is er de keuze uit verschillende materiaal diktes.

Eigenschappen van PETG

PETG is een zeer sterk, waterafstotende kunststof met een hoge slagvastheid. Het is een kunststof materiaal soort dat ten eerste zeer makkelijk te bewerken is. Ten tweede heeft het materiaal een hoge schokbestendigheid. En ten derde heeft PETG een goede chemische weerstand. Doordat het materiaal voldoet aan de voedselwetgeving is het tevens geschikt voor rechtstreeks contact met levensmiddelen. Daarnaast heeft deze kunststof ook nog een brandvertragende eigenschap en is het materiaal uitermate geschikt om te bedrukken. Niet UV-bestendige* PETG platen zullen echter onder invloed van UV straling verkleuren.

*UV-bestendig:  De term “UV-bestendig” evenals “UV-werend” zorgt voor veel verwarring. Met de term UV bestendig of UV-werend wordt bedoeld dat het materiaal zelf niet of nauwelijks verkleurd onder invloed van (zon)licht. Dit betekent dat deze term dus niets te maken heeft met zonwering.

Dijko Plastics bewerkt PETG tot ieder gewenst product en maakt daarbij gebruik van een zeer uitgebreid machinepark.

PETG toepassingen

PETG en PETG UV platen zijn onder andere toepasbaar als beglazing. Hiermee is een aanzienlijke besparing op de energiekosten mogelijk (ten opzichte van glas). In de winter is er geen warmteverlies en in de zomer blijft de warmte buiten. Tevens is deze kunststof veel toe te passen op plaatsen waar hoge eisen worden gesteld aan de brandveiligheid. Denk hierbij aan beurzen, vliegvelden, winkelcentra, etc. Het materiaal is eveneens geschikt voor de productie van beschermkappen in de machine- en apparatenbouw, vanwege de sterke en slagvaste eigenschappen. Aangezien dit hoogwaardige kunststof materiaal brede toepassingsmogelijkheden heeft, vindt je deze kunststof terug in diverse branches.

Extra

Net als diverse andere kunststof materiaal soorten is PETG recyclebaar. Na het recyclen dient het materiaal als grondstof voor de productie van bijvoorbeeld flessen, stoffen en verpakkingen.

Deskundig & vrijblijvend advies

Wij staan u graag te woord.