De volledige benaming van PET is Polyethyleen Tereftalaat. Door toevoeging van glycol aan PET  is de structuur en daarmee bepaalde eigenschappen van PET beïnvloed. Dit materiaal wordt  Polyethyleen Tereftalaat Glycol, of te wel PETG genoemd. Het materiaal is verkrijgbaar in een heldere transparante, in een opaal uitvoering en in verschillende diktes.

Eigenschappen van PETG

PETG is een zeer sterk, waterafstotende kunststof met een hoge slagvastheid. Het is een kunststof materiaal soort dat ten eerste zeer makkelijk te bewerken is. Ten tweede heeft het materiaal een hoge schokbestendig. En ten derde heeft PETG een goede chemische weerstand. Doordat het materiaal voldoet aan de voedselwetgeving is het tevens geschikt voor rechtstreeks contact met levensmiddelen Daarnaast heeft PETG ook nog een brandvertragende eigenschap en is het materiaal uitermate geschikt om te bedrukken. Niet UV-bestendige* PETG platen zullen onder invloed van UV straling verkleuren.

*UV-bestendig: De term “UV-bestendig” of “UV-werend” zorgt voor veel verwarring. Met de term UV bestendig of UV-werend wordt bedoeld dat het materiaal zelf niet of nauwelijks verkleurd onder invloed van (zon)licht. De term heeft dus niets te maken met zonwering.

Dijko Plastics bewerkt PETG tot ieder gewenst product en maakt daarbij gebruik van een zeer uitgebreid machinepark.

PETG toepassingen

Als beglazingstoepassingen maken PETG en PETG UV platen een aanzienlijke besparing op de energiekosten mogelijk (ten opzichte van glas). In de winter is er geen warmteverlies en ’s zomers blijft de warmte buiten. Tevens is PETG veel toe te passen op plaatsen waar hoge eisen worden gesteld aan de brandveiligheid. Denk hierbij aan beurzen, vliegvelden, winkelcentra, etc. Vanwege de sterke en slagvaste eigenschappen is PETG eveneens geschikt voor de productie van beschermkappen in de machine- en apparatenbouw. Eigenlijk heeft dit hoogwaardige kunststof materiaal brede toepassingsmogelijkheden.

Extra

Net als diverse andere kunststof materiaal soorten is PETG recyclebaar. Na het recyclen dient het materiaal als grondstof voor de productie van bijvoorbeeld flessen, stoffen en verpakkingen.

Deskundig & vrijblijvend advies

Wij staan u graag te woord.