Bootbeglazing op maat nodig?

Dijko Plastics B.V. is al 20 jaar dé specialist in het vervaardigen van bootbeglazing. Deze bootruiten en luiken bewerken wij met ons eigen uitgebreid machinepark. Is uw bootbeglazing aangetast door weersinvloeden? Wij maken graag uw bootbeglazing weer als nieuw. De nieuwe beglazing produceren wij aan de hand van uw oude ruit of luik.

Van welk materiaal is mijn bootbeglazing?

Aan de hand van uw oude bootruit/-luik stellen wij vast van welk materiaal deze gemaakt is. Bootbeglazing is gemaakt van twee soorten kunststof: acrylaat of polycarbonaat. Beide materialen hebben hun voor- en nadelen. De meeste bootbeglazing is gemaakt van getint acrylaat. Acrylaat is in verschillende kleurtinten en diktes verkrijgbaar. Polycarbonaat is ook in verschillende diktes verkrijgbaar in helder, in beperkte grijs en bruin tinten. Aan de hand van uw oude bootruit/luik zoeken wij samen met u de juiste kleurtint uit. Zowel acrylaat als polycarbonaat kunnen door de verschillende weersomstandigheden krimpen en/of uitzetten. Wij adviseren dan ook de bevestigingsgaten altijd wat ruimer aan te houden.

Meer informatie over de specifieke eigenschappen van acrylaat en polycarbonaat vindt u hier.

Polycarbonaat

Bootruiten op maat

Bootruiten zijn er in allerlei verschillende soorten en maten. Wij maken uw bootbeglazing op maat aan de hand van de oude bootruit/-luik. In ons uitgebreid machinepark kunnen wij uw bootruiten op verschillende manieren bewerken en afwerken. Wij kunnen uw bootruit voorzien van rechte, schuine of afgeronde randen. Vooral de schuine randen zorgen voor een goede afwatering en geven vuil minder mogelijkheid om zich te vestigen. Ook voorzien wij uw bootbeglazing van eventuele sponningen en/of uitsparingen.

Hoe maak ik mijn bootbeglazing schoon?

Het schoonmaken van uw kunststof bootruiten is vrij eenvoudig. Zowel het acrylaat als het polycarbonaat is echter kras gevoelig. Daarom is het vooral belangrijk om het meeste vuil met veel water te verwijderen. Daarna kunt u met een schone zachte spons of doek de beglazing verder schoonmaken. Voeg aan het water een klein beetje neutraal afwasmiddel toe. Wij adviseren om uw kunststof beglazing niet met agressieve en schurende schoonmaakmiddelen schoon te maken. De meeste chemische schoonmaakmiddelen kunnen uw bootramen beschadigen.

Wilt u uw bootbeglazing vervangen?

Is uw bootbeglazing aan vervanging toe, omdat u er niet meer doorheen kunt kijken? Neem dan contact met ons op voor meer informatie en vraag naar de mogelijkheden? Wij geven u graag weer een helder blik op het water.