Machinekappen en technische onderdelen

Dijko Plastics levert voor de machine- en apparatenbouw diverse onderdelen van kunststof. Deze zijn onder te verdelen in drie categorieën: beschermkappen, technische onderdelen en beplating. Maar het belangrijkste aspect is de veiligheid! De machine moet veilig kunnen draaien.

Beschermkappen

Om de mensen te beschermen, zodat zij niet met hun handen in de draaiende onderdelen kunnen komen, produceren wij transparante beschermkappen. Deze kappen zorgen er tevens voor dat er geen stof en/of vuil bij de producten kunnen komen. De beschermkappen worden door ons op maat gemaakt, naar voorbeeld van de oude te vervangen beschermkap of op basis van een schets. Deze beschermkappen en heldere machine beplating produceren wij van helder polycarbonaat. Dit materiaal heeft als eigenschap dat het een slagvaste kunststof is en nagenoeg onbreekbaar.

Beschermkap

Meer informatie over polycarbonaat vindt je hier.

Technische onderdelen

Machine onderdelen

Ook voor de verschillende machine onderdelen kunt u bij ons terecht. Wij produceren deze technische toepassingen met behulp van ons eigen uitgebreid machinepark. Enkele voorbeelden van hetgeen wij produceren zijn: (ketting)geleiders, glij strips, assen, wieltjes, afdekplaatjes, busjes, et cetera.

De soorten kunststof materialen die wij gebruiken voor de verschillende machine onderdelen is gevarieerd. De kunststofmaterialen die voor deze technische toepassingen worden gebruikt, moeten namelijk aan hoge eisen voldoen. Ze moeten sterk, slijtvast, temperatuurbestendig en duurzaam zijn. Dijko Plastics levert ook foodgrade gecertificeerde kunststoffen in diverse materialen.

Geleiding

Meer informatie over de verschillende soorten kunststof vindt je hier.

Beplating

Beplating

Voor de afwerking van de onderzijde van de machine leveren wij de beplating op maat. Hiervoor gebruiken wij HPL platen (High Pressure Laminaat). De HPL plaat is een onder druk samengeperste compacte plaat, welke aan weerszijde een harde toplaag heeft. Deze toplaag is door de gladde structuur vuil en water afstotend en daarmee makkelijk te reinigen.

Wil je meer weten over onze mogelijkheden neem dan contact met ons op en we denken graag met je mee!