Soorten Kunststof

In dit hoofdstuk vindt u een overzicht van de diverse soorten kunststof materialen. Wij beperken ons hierbij tot de meest gangbare kunststof materialen. Maar het daadwerkelijke aantal soorten kunststof ligt veel hoger. De materialen verschillen onderling van elkaar, echter hebben één ding gemeen: ze zijn allemaal plastisch, dat wil zeggen “vormbaar”. Er is in principe een grote keuze aan kunststof materialen en voor iedere toepassing is er wel een geschikte kunststof te vinden. Hierbij informeren wij u over de mechanische, elektrische, thermische, chemische en optische eigenschappen. Tevens vindt u hier enkele voorbeelden van toepassingsmogelijkheden van de verschillende soorten kunststof.

Kunststof eigenschappen

De kunststoffen hebben een aantal gunstige eigenschappen ten opzichte van andere materialen, zoals hout of staal. Een aantal van deze gunstige eigenschappen zijn: het gladde oppervlak, de chemische resistentie, de isolerende werking. Tevens is kunststof licht van gewicht en heeft het bovendien goede mechanische eigenschappen. Uiteraard bezitten niet alle kunststof soorten dezelfde eigenschappen of in dezelfde mate. De mechanische eigenschappen zijn daarom ook erg afhankelijk van de structuur waaruit de kunststof bestaat.

Toepassingen van kunststof

De diverse soorten kunststof materialen zijn dan ook op vele manieren toepasbaar. Zo zijn er kunststoffen voor algemeen gebruik en technische kunststoffen. Bij de soorten kunststof vindt u meer informatie over de verschillende eigenschappen en wat de toepasmogelijkheden zijn. Dijko Plastics bewerkt de diverse kunststof materialen, zoals plaat en staf. Daarbij maken wij gebruik van een zeer uitgebreid machinepark. Wij zagen, boren, frezen, draaien, buigen, polijsten, verlijmen en schaven de kunststofmaterialen tot elk gewenst product.

Kunststof op maat

Dijko Plastics levert echter niet alleen een bewerkt product maar u kunt bij ons ook terecht voor de diverse kunststof materialen op maat gezaagd. Mocht u willen weten welke kunststof het beste past in uw toepassing, neem dan contact op.

Deskundig & vrijblijvend advies

Wij staan u graag te woord.