Trespa

Een andere benaming voor Trespa®  is HPL. HPL is de afkorting van High Pressure Laminaat of te wel compact plaat. Het is een compacte plaat bestaande uit een onder druk samengeperste harde kern met aan weerszijden een harde toplaag. De platen zijn verkrijgbaar in een aantal kleuren, verschillende structuren en diverse diktes.

Eigenschappen van Trespa®

Dit procedé van onder hoge druk samenpersen maakt de plaat onbuigzaam en zeer sterk. Deze samengeperste plaat heeft dan ook een lange levensduur, is weerbestendig en daardoor uitermate geschikt voor buitengebruik. Het plaatmateriaal is bestendig tegen vandalisme. Er is behoorlijk veel kracht voor nodig om de toplaag te beschadigen of te breken. Door het dichte, gladde oppervlak is het materiaal makkelijk te reinigen, omdat vuil zich niet snel zal hechten aan het materiaal. De toplagen zijn UV-bestendig*. Ook zijn Trespa® of HPL compact platen ideaal te gebruiken binnenshuis. In tegenstelling tot de natuurlijke materialen zoals bijvoorbeeld hout heeft dit materiaal het voordeel dat het onderhoudsvriendelijk is. Trespa®  is overschilderbaar. Mocht je deze kunststof willen overschilderen besteed dan extra aandacht aan het voorbehandelen van de toplaag.

Met gebruik van het juiste gereedschap bewerkt Dijko Plastics de platen. Tevens beschikt Dijko Plastics over een uitgebreid machinepark.

*UV-bestendig:  De term “UV-bestendig” evenals “UV-werend” zorgt voor veel verwarring. Met de term UV bestendig of UV-werend wordt bedoeld dat het materiaal zelf niet of nauwelijks verkleurd onder invloed van (zon)licht. Dit betekent dat deze term dus niets te maken heeft met zonwering.

Trespa® toepassingen

Doordat deze kunststof waterbestendig is,  is het materiaal uitermate geschikt  om als wandpaneel in de natte ruimtes te dienen. Tevens is het uitstekend te gebruiken in ruimtes waar hygiëne een belangrijke rol speelt. Ook is Trespa®  uitermate geschikt voor het bekleden van gevels. Daarnaast wordt de compact exterieur plaat veel gebruikt in de interieurbouw. Enkele voorbeelden hiervan zijn de tafel- en de werkbladen of de achterwand in de keuken. Al met al is door de sterke eigenschappen van Trespa® of HPL het materiaal op vele manieren toe te passen.

Deskundig & vrijblijvend advies

Wij staan u graag te woord.